Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jótékonykodna karácsonykor, de nem tudja, hogyan? Segítünk!

Jótékonykodna karácsonykor, de nem tudja, hogyan? Segítünk!

Karácsony közeledtével egyre többen gondolunk a jótékonykodásra. Íme, 4 különböző lehetőség, amellyel biztosan jó helyre kerülnek az adományok.

Ahol az alapvető szükségletek is hiányoznak

Ezeknek a családoknak és magánszemélyeknek gyűjt idén is a Magyar Vöröskereszt által szervezett Mikulásgyár. Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet várnak országszerte postán vagy a tucatnyi gyűjtőponton.

Ha személyesebbé szeretné tenni

A Katolikus Karitász idén is nagyszabású adománygyűjtő akciót szervez nehéz sorsú gyermekek számára. Az angyalbatyu program keretében te döntheted el, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szeretnél adományozni. Keress egy dobozt, és pakold tele mindennel, aminek egy gyermek örülne!

Ha inkább pénzt adományozna

A Kuckó önkéntes program a fentiekkel ellentétben kizárólag pénzt gyűjt, ugyanis kapcsolatban állnak rászoruló családokkal, így pontosan tudják, mire van szükségük. Ez alapján állítják össze minden évben a karácsonyi csomagokat, tavaly például már több mint 100-at. További infót a programról ebben a cikkben olvashatnak, aktuális adománygyűjtő akcióikat pedig megtalálják a Facebook oldalukon.

Ha van eladományozni szánt holmija, de a fenti gyűjtésekhez nem illenek

Az adományboltok tárgyadományokat társadalmi célok érdekében, nonprofit modellben áruba bocsátó üzletek, ahova szinte bármilyen feleslegessé vált tárgyat hasznosítani tudnak. A legnagyobb, adománybolt-hálózatként működő szervezet a CSERITI, ahol munkaerőpiacról kirekesztett emberek számára teremtenek munkalehetőséget és szociális vásárlási lehetőséget biztosítanak a hátrányos helyzetűek számára, így több szinten is segítséget nyújtanak.

Borítókép: MTI/Mónus Márton