Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ezek a férfiak feladták a férfiasságukat, de büszkén vállalják

Ezek a férfiak feladták a férfiasságukat, de büszkén vállalják

Ennyire szomorú férfiakról még nem írt dalt metálzenekar. Makranczi Zalán színész és Jászberényi Sándor haditudósító is megmutatja, mennyire gyerekesek, szomorúak, nevetségesek, dühösek és elkeseredettek tudnak lenni a férfiak az év utolsó metál klipjében. Klippremier a Zoom.hu-n.

Az IFI zenekar eredetileg György Imre, a Kilián egykori frontemberének magánprojektje volt éveken át, míg végül talált hozzá megfelelő zenésztársakat, hogy idén áprilisban már együtt mutassák be A nálad hatalmasabb dolgok című első lemezüket.

A magukat előszeretettel „hálószoba metálként” definiáló zenekarnak a Matchbox a második klipje, melyet Zsótér Indi Dániel rendezett, Petkó Gergely Ricsi és Pénzes Ádám operáltak.

„Ez a szám egyszerűen arról szól, hogy vannak helyzetek, amikor nekünk férfiaknak a rengeteg társadalmi elvárás miatt, néha nincsen kedve férfinak lenni, bármit is jelentsen ez. Legszívesebben ha tehetnénk, újra gyerekké változnánk. Ebből az állapotból gyűjtöttünk össze saját élmények alapján egy csokorra valót.”

Az IFI, mint project ugyan papíron hat éve létezik (György Imre – ének; Hagymási Bence – gitár/vokál; Gyurkovics Ernő – basszusgitár; Baráth Gergely – dob; Tornai Zsolt – szintetizátor), az első lemezbemutatójuk a Robotban volt idén szeptemberben telt ház előtt. A zenekar legközelebb az A38-on lesz látható február 6-án a DLRM társaságában, illetve György Imi január 25-én a Firkin vendégeként is megméretteti magát szintúgy a hajón.

DISCLAIMER: a klipben munkatársunk, Muchichka László is szerepel, mint elégedetlen LEGO-hajigáló, lásd fentebb.