Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Legyőzte a Vidi a Ferencvárost, öt pontra olvadt a különbség közöttük a téli szünet előtt

Legyőzte a Vidi a Ferencvárost, öt pontra olvadt a különbség közöttük a téli szünet előtt

A találkozó első félideje talán túlzottan is keményre sikeredett hazai oldalról. A meccs legelején Pátkai rúgása után maradt el az ítélet, nem sokkal később Lovrencsics Gergőt kellett lecserélni Kovács István kemény belépője után, amiért sárga lap járt.

Fél óra után Armin Hodzic szerzett vezetést a hazaiaknak, amire nem sokkal később Ivan Petryak válaszolt, de a gól pillanatában Varga Roland súlyos sérülést szenvedett, Paulo Vinícius nehezen érthető módon a gólvonal mögött rúgta fejbe ellenfelét, aki néhány másodpercre az eszméletét is elvesztette. Varga visszatért a pályára, de nem sokkal később le kellett cserélni és kórházba szállították. Ezzel zárult az első félidő, amelyben a futballt tekintve inkább a hazai csapat dominált.

A második félidő elején inkább a küzdelem dominált, a két együttes ritkán került helyzetbe. A Ferencváros a hatvanadik percben Fernando Gorriarán révén közel járt a gólhoz, de lövését a fehérvári kapus hárította. A 63. percben csereként pályára lépő Marko Scepovic a 66. percben ismét vezetést szerzett a Vidinek, amely végül a győzelmet jelentette a címvédőnek. Az FTC – ismételten hátrányba kerülve – nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, Petrjak a 83. percben egy szép szóló végén a kapust is átemelte, de Juhász Roland menteni tudott. A végén a fővárosi gárda nagy nyomást helyezett a fehérvári kapura, de nem tudott egyenlíteni.

Az NB I. 2019-ben folytatódik, a 19. fordulót február 2-án rendezik. Az éllovas Ferencváros előnye tehát öt pont a második vidivel szemben, dobogós még a Debrecen, a kieső helyeken a Kisvárda és a Haladás áll.

(M4)