Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fákat csavart ki, vezetékeket tépett le a szél Romániában

Fákat csavart ki, vezetékeket tépett le a szél Romániában

Több mint 150 fát és villanypóznát döntött ki, sok helyen pedig elektromos vezetékeket tépett le az erős szél az utóbbi 24 órában Romániában. A nyugati országrész 16 megyéjében lehullott nagy mennyiségű hó, illetve a viharos szél miatt leszakadt faágak, kidőlt fák fennakadásokat okoztak a közlekedésben.

Vasárnap reggel egy közlekedő gépkocsira dőlt rá egy fa, máshol a letört faágak leszakították a magasfeszültségű vasúti felsővezetéket, ezért a Temesvár és Bukarest között közlekedő gyorsvonat nem tudta folytatni útját, és több mint hét órát vesztegelt egy alagútban.

Egy másik vasútvonalon szintén áramszünet volt, így vasárnap reggel két nemzetközi járat, a kürtösi határállomástól Bukarest felé tartó, illetve a Bukarestből Budapest felé közlekedő gyorsvonat is elakadt.

A síkos utakon megszaporodtak a közlekedési balesetek, az Olt megyei Salcianál csúszott árokba egy busz 29 utassal a fedélzetén, országszerte pedig pedig több mint 40 elakadt gépkocsit és utasaikat kellett kiszabadítani a hó fogságából.

Temes megyében 60, Arad megyében 47, Krassó-Szörény megyében 37 település, Buzau megyében mintegy 15 ezer háztartás maradt áram nélkül. Több román megyében másodfokú riasztást adtak ki a kiadós havazás és az óránként 60 kilométeres sebességű szél miatt, 13 megyében pedig elsőfokút.

(MTI)

Borítókép: Illusztráció / Fotó: Halász Nóra