Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Aki idén nem szavazott eleget, ma még bepótolhatja

Aki idén nem szavazott eleget, ma még bepótolhatja

Az év utolsó helyi időközi választásait rendezik meg ma: Kázsmárkon és Zalagyömörőn is polgármestert választanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kázsmárkon azért kellett kiírni a választást, mert a települést 1990 óta vezető polgármester októberben lemondott, azóta pedig el is hunyt. A tisztségérta Fidesz-KDNP jelöltje és egy független jelölt indul. A választói névjegyzékben mintegy 750-en szerepelnek.

A Veszprém megyei Zalagyömörőn azért lesz időközi választás, mert a korábbi polgármester szeptemberben meghalt. A voksoláson a tisztségért két független jelölt indul, a településen 362-en adhatják le szavazatukat.

Idén 84 településen 101 időközi választást tűztek ki: 64 esetben polgármester, 19-ben képviselő-testület, 14-ben egyéni választókerületi képviselő, négyben pedig egyéni listás képviselők választása volt a tét. Tavaly 103 településen 121 időközi önkormányzati választást írtak ki a helyi választási irodák.

Borítókép: Illusztráció / MTI Fotó: Biró István