Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Robot támadott meg egy melóst, majd 30 centis acéltüskéket lőtt keresztül a testén

Robot támadott meg egy melóst, majd 30 centis acéltüskéket lőtt keresztül a testén

Egy meghibásodott robotkar “támadott” meg egy a közelében dolgozó munkást. A férfit szabályszerűen telelőtte harminc centiméter hosszú, egy centiméter vastag fémtüskékkel. 

A baleset Kína Hunan tartományának egy városában történt. A porcelángyárban dolgozó férfit egy meghibásodott robot kar ütötte le, majd lőtt tele több fémtüskét. A férfi éppen hogy csak túlélte a támadást.

Az orvosok csak a karjából vállából és a jobb mellkasából hat ilyen fémtüskét szedtek ki, további négyet pedig a testének más részeiből. Mint kiderült, az egyik ilyen tüske csupán egy milliméterre volt egy főbb artériától. A műtét azért is volt felettébb nehéz, mert a fém tárgyak miatt nem tudták megröntgenezni a sérültet, így tulajdonképpen “vakon” műtötték meg a sérültet. A 46 éves férfi állapota stabil. Fizioterápiás kezeléssel pedig hamarosan ismét tudja majd mozgatni a jobb karját.

Az áldozatról készült képeket az erősebb idegzetűek itt tekinthetik meg.

(Via The Sun)