Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Női kézilabda vb-selejtező: az osztrákokat kaptuk

Női kézilabda vb-selejtező: az osztrákokat kaptuk

A magyar női kézilabda-válogatott Ausztria csapatával találkozik a jövő decemberi, kumamotói világbajnokság selejtezőjében, amelynek sorsolását szombaton rendezték Párizsban.

A két együttes eddig 56 alkalommal játszott egymással, a mérleg magyar szempontból 43 győzelem, két döntetlen és 11 vereség.

A magyarok a 2015-ös dániai vb selejtezőjében is az osztrákokat búcsúztatták, miután Stockerauban 13, Győrben pedig 15 góllal győztek. A párharcok első mérkőzéseit május 31. és június 2. között, a visszavágókat pedig június 4. és 6. között játsszák. A magyarokat az első kalapból sorsolták, így biztosan idegenben kezdenek, és a visszavágót játsszák majd hazai közönség előtt.

A kilenc európai párharc győztesei részt vehetnek a 2019. november 29. és december 15. között sorra kerülő 24 csapatos világbajnokságon, amelynek biztos résztvevője a címvédő francia válogatott, valamint az Európa-bajnokságon a legjobb négy közé – a franciák mellett – bejutó orosz, holland és román nemzeti együttes. A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak. (MTI)

Borítókép: Schatzl Nadina (elöl), valamint a norvég Veronica Egebakken Kristiansen (b) és Heidi Loke a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében játszott Magyarország – Norvégia mérkőzésen a franciaországi Nancyban 2018. december 7-én.
MTI/Kovács Tamás