Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem hiszik el, agrármesekönyvet adott ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ

Nem hiszik el, agrármesekönyvet adott ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ

A Búza útja – Kis barátok nagy küldetésben címet kapta a kiadvány. A mezőgazdasági szakma és az agrár életforma népszerűsítése a cél! Mi más volna?

Agrármesekönyvet adott ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) a mezőgazdasági szakma és az agrár életforma népszerűsítésére – mondta Gyuricza Csaba, a központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton az MTI szerint.

Hozzátette: a generációváltás előkészítését időben el kell kezdeni a mezőgazdaságban is, ezért mesekönyvvel szólítják meg az óvodásokat és a kisiskolásokat. Hangsúlyozta: a mezőgazdaság egy csúcstechnológiai ágazat, amelyet lehetséges pályaként szeretnének megismertetni a fiatalokkal. Nagyon sok téves sztereotípia él a mezőgazdászokról, amelyeket le kell bontani, hiszen a digitalizáció térhódításával ez egy teljesen más ágazat, mint 20-30 évvel ezelőtt – fűzte hozzá.

Napjainkban nyomasztó teher a generációváltás mikéntje a mezőgazdaságban, ezért fontos hogy fiatalok tömegével válasszák ezt az ágazatot – fogalmazott Gyuricza Csaba.

Bár erről az MTI híre már nem tesz említést, de a kiadvány címe az lett, hogy A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben. A könyv írójáról és grafikusáról egyelőre nem tudtunk információt szerezni.

Kiemelt kép forrása: YouTube