Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Leleplezték a rendőrök a vadkacsaszobrot ellopó kegyetlen bűnbandát

Leleplezték a rendőrök a vadkacsaszobrot ellopó kegyetlen bűnbandát

A rendőrök elfogták azt a férfit és nőt, akik ellopták egy vadkacsaszobor-csoport egyik részét a békéscsabai Élővíz-csatorna partjáról. A rendőrök lopás miatt büntetőeljárást indítottak ellenük, az ellopott szobrot pedig visszaadták a tulajdonosnak – közölte a rendőrség.

Vadkacsákat ábrázoló alkotás egyik darabját rongálta meg egy páros férfi tagja 2018.

december 13-án 1 óra előtt néhány perccel, Békéscsabán, az Élővíz-csatorna partján. A férfi lábával letörte a szoborcsoport egyik részét, majd barátnőjével elsétált a helyszínről. Két órán belül autóval visszatértek a parthoz, ahonnan a 39 éves békéscsabai S. János elhozta a letört szobrot. A kocsit barátnője, a 40 éves békéscsabai K. Katalin vezette. A térfigyelő kamerák a rongálást és a lopást is rögzítették. A rendőrök 2018. december 15-én, délelőtt előállították a nőt és a férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányságra,

ahol lopás vétség gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás.

A nyomozók az ellopott szobrot megtalálták és visszaadták Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterének és az alkotónak.

Borítókép: Police.hu