Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Három tüntetőt állítottak elő a rendőrök pénteken

Három tüntetőt állítottak elő a rendőrök pénteken

A rendőrség közleménye szerint péntek este bűncselekmény gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök a Kossuth téren. Az agresszíven viselkedő tömegből három férfi a rendőrökre támadt, nekirontott a sorfalnak, lökdöste azt. A férfiakat – akik közül egyikük az arcát maszkkal eltakarta – a rendőrök kiemelték a csoportosulásból és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítják.

Azt is hozzátették, hogy az elmúlt két nap demonstrációinak biztosításakor összesen 14 rendőr sérült meg, és közölték azt is, hogy “az erőszakos, vandál cselekmények elkövetői között 11 büntetett előéletű volt”.

Korábban azt is közölték, hogy könnygázt vetettek be a tüntetőkkel szemben, akik a rendőrség szerint agresszívak voltak, és többen jogellenesen maszkkal, gázálarccal takarták el az arcukat, valamint folyamatosan dobálták a rendőröket.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs