Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

„A rendőri túlkapások miatt tegyék az alapfelszerelés részévé a testkamerát”

„A rendőri túlkapások miatt tegyék az alapfelszerelés részévé a testkamerát”

A Momentum felszólítja a kormányt és a Belügyminisztériumot, hogy a rendőri túlkapások miatt tegyék az alapfelszerelés részévé a testkamerát a tüntetésekkel kapcsolatban eljáró hivatalos személyeknek, hogy ne ismétlődhessen meg 2006 – közölte az MTI.

Nem ismétlődhet meg többet, hogy ártatlanokat 42 órára elzárnak a családjuktól indok nélkül, ahol se inni, se enni nem kapnak, megtalálni sem lehet őket, fenyegetik is őket, a jogsértéseket pedig később a rendőrök szemrebbenés nélkül letagadják.

A rendőrökre szerelt testkamera segít bizonyítani a visszaéléseket, és visszatartó erővel is bír – nem véletlenül használják a módszert az Egyesült Államokban is.

“A testkamera a rendőrök érdeke is, így ugyanis a hamis vádak is könnyebben elkerülhetők. Épp ezért felszólítjuk a rendvédelmi szakszervezeteket is arra, hogy támogassák a javaslatot, és követeljék a kormánytól” – mondta Buzinkay György, a Momentum elnökségi tagja.

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs