Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A magyar kormány szerint a tüntetők agresszív politikai aktivisták, nem tisztelnek senkit és semmit

A magyar kormány szerint a tüntetők agresszív politikai aktivisták, nem tisztelnek senkit és semmit

Az “agresszív politikai aktivisták” nem tisztelnek senkit és semmit – így kommentálta az elmúlt napok budapesti tüntetéseit Hollik István kormányszóvivő szombaton újságírói kérdésre.

Kijelentette: az utcai erőszak minden formája elfogadhatatlan, a törvényeket, hiszen Magyarország jogállam, mindenkinek be kell tartania. Az “agresszív politikai aktivisták” azonban nem tisztelik sem a karácsony ünnepét, sem a törvényeket, és nem tisztelnek más, törvénykövető állampolgárokat sem – fogalmazott Hollik István.

A kormányszóvivő szerint “amit az utcai erőszakos cselekmények kapcsán Gyurcsány és a szocialisták csinálnak, az egyszerre visszataszító és felelőtlen”.

Visszataszító, mert amikor Gyurcsányék kormányon voltak, egyszer már tönkretették az országot, és felelőtlen, mert felelős politikusok nem támogathatják a törvénytelenséget és az utcai erőszak semmilyen formáját sem – mondta. (MTI)

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs