Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A jeges Dunából mentették ki a fuldokló nőt Győrben

A jeges Dunából mentették ki a fuldokló nőt Győrben

A 36 éves nő csütörtökön éjjel elmerült a jeges Dunában, Győr belvárosában. Perceken múlt az élete – írja a Bors.

Az asszony a Kossuth és a Jedlik híd között egy stégbe kapaszkodott, be­szélni nem tudott, sokkos állapotban volt, amikor a rend­őrök rátaláltak.

– Egy hölgy tett bejelentést a segélyhívón csütörtökön éjfél előtt, hogy valaki a Dunába esett, de ő nem tud segíteni rajta, a csúszós, jeges stégen nem akart kockáztatni, inkább segítséget kért – mondta a Borsnak Farkas Péter őrmester, aki Pozsgai Dolóresz próbaidős őrmesterrel és harmadik társukkal volt aznap éjjel szolgálatban. A 36 éves nő elmondásuk szerint épphogy meg tudott kapaszkodni a stég rámpájának aljában. Csuromvizes volt, még a haja is, feltehetően előtte elmerült a jeges vízben. Legalább tíz percet tölthetett a folyóban.

– Kollégáimmal a bejelentés után körülbelül három perc alatt a helyszínre értünk. A stég két oldaláról megközelítve a partra húztuk a hölgyet, aki 33 fokra lehűlt, és a nevét sem tudta megmondani. Egy pokróccal becsavartuk, így tartottuk melegen a mentők érkezéséig – tette hozzá az életmentő őrmester.

A nőt kórházba vitték, először nem tudta megmagyarázni, hogyan került a vízbe. Úgy tudjuk, pszichiáter is megvizsgálta és azóta saját felelősségére hazaengedték. Információink szerint az asszony előtte fogyaszthatott alkoholt, de az nem tisztázott, hogy véletlenül vagy szándékosan került a vízbe. (via Bors)

Kiemelt kép: Illusztráció / Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI