Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megszólalt a Momentum könnygázzal lefújt alelnöke

Megszólalt a Momentum könnygázzal lefújt alelnöke

„Pár másodpercig a fejem felett tartottam egy lila füstöt kibocsátó partikelléket, 4 méterre a rendőrsorfaltól, végig háttal állva nekik. Erre válaszként hátulról a földre rántottak és behúztak a rendőrsorfal mögé, fel a lépcsőkön, majd a parlament északi bejáratához vittek. A gázsprayt leszámítva nem ért fizikai atrocitás, mindazonáltal indokolatlan volt mind a tömegből való kiemelésem, mind a 8 órán át tartó elzárásom. Ráadásul hiába mondták a legelejétől, hogy szabálysértési eljárásról van szó, nem hogy bevittek a 10. kerületi rendőrkapitányságra, de az ügyvédemet csak a legvégén engedték hozzám” – írja a Facebook-oldalán Donáth Anna, a csütörtökön este földre vitt és gázsprayvel lefújt politikus.

Közölte, a helyzet abszurditását mi sem mutatja jobban, hogy a kapitányságon az ügyében eljáró rendőrök, épp a túlórájuk túlóráit töltötték.

Vele, mert a jogaikért tüntetett. Pedig már idén 600 óra felett vannak. Havi nettó 140 ezerért.

„Ez úton szeretném nagyon megköszönni a sok támogatást és üzenetet!

Kiváltképp köszönöm mindazoknak, akik eljöttek a 10. kerületi kapitányság elé, és a cidrivel szembe szállva, órákon át olyan hangosan skandáltak, hogy a fogdán is hallottam. Ilyenkor érzi az ember, hogy a Momentum Mozgalom nem csak egy párt, hanem egy igazi közösség! És szeretném még kiemelni Kunhalmi Ágnest és Szél Bernadettet, akik mindent elkövettek annak érdekében, hogy minél hamarabb véget érjen a ma esti kálvária.

Ha az este véget is ért, a küzdelmünk folytatódik. Nem állunk meg, mert nem adjuk a jövőnket!”

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs