Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ilyen hatással van a stressz a szexuális életünkre

Ilyen hatással van a stressz a szexuális életünkre

Nem sok jóra számíthat az, akinek a stressz állandóan jelen van az életében. 

A Nuus.hu írta meg, hogy a stressz közvetlen hatása a hormonjainkra libidócsökkenést okozhat, sőt egy időre teljesen ki is irthatja a szexet az életünkből. A szakemberek szerint ugyanis az állandó feszültség hatására megemelkedő kortizolszint elnyomja a nemi vágyakat.

Ez is az oka annak, hogy ilyenkor minden előrébb való, mint, hogy mikor bújunk ágyba kedvesünkkel.

Ugyancsak jelként foghatjuk fel, ha hullámzik a szexuális életünk. Merthogy egyszer csak rádöbbenünk, hogy már egy hónapja nem bújtunk össze a párunkkal, szeretkezünk, majd megint hetekig nem is gondolunk rá, nem is kívánjuk a szexet. Vagy ha mégis együtt töltjük az éjszakát a párunkkal, nem tudunk ellazulni, nem tudunk kikapcsolni, nem élvezzük úgy, ahogy korábban, az orgazmusnak még csak a közelébe sem jutunk: ez a stressz is okozhatja, hogy aztán hetekig kerüljünk inkább a témát, mint hogy megint a nyakunkba vegyük ennek a teljesítménynek a terhét is – írja a lap.

(via Nuus / borítókép: Pixabay)