Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egészségügyi államtitkár: Négy óránál tovább ne kelljen várni a sürgősségin

Egészségügyi államtitkár: Négy óránál tovább ne kelljen várni a sürgősségin

Azt szeretnék elérni, hogy sokkal kevesebbet, maximum négy órát kelljen várni a sürgősségi osztályokon az ellátásra, ehhez fogják igazítani a finanszírozást – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

Ennek az adott hónapban átlagos terhelés mellett folyamatosan teljesülnie kellene. Bízik benne, hogy mindezeknek érezhető jelei lesznek a jövő évben a betegek számára is. Az orvosok távozásáról pedig annyit mondott, hogy bár Zacher Gáboré igen hangos volt, rajta kívül pedig Orosházán történt még hasonló eset, azóta viszont nem hallani ilyesmiről. Személyesen is járt a Honvédkórházban és azt láttam, hogy megfelelő módon, gyors tempóban rendezték az orvoshiányt. A felmondásoknak nem mindig drámai okai vannak, lehet mögöttük családalapítás vagy megváltozott életkörülmények is, ezek mindig változó tényezők, nem csak az egészségügyben.

Az államtitkár szerint, előfordul, hogy valahol aránytalanság van a dolgozók száma és az ellátandó terület nagysága között, és hogy ezt a problémát meg kell oldaniuk.

„A lényeg, hogy nem feltétlenül az orvosok számában, hanem teamekben érdemes a humánerőforrást megállapítani”

– mondta el Horváth Ildikó. 

Fontos azokról a kollégákról is gondoskodni, akik nem orvosi végzettségűek, de szerves részei az ellátásnak, erre nagyon jó példa egy mentőcsapat. arról is beszélt, hogy fantasztikus kihívást jelent számár az államtitkári feladat, ami megtisztelő is.

Borítókép: Horváth Ildikó, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkára expozét tart az Egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. november 29-én.
MTI/Kovács Attila