Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az utolsó városból is kiűzték az Iszlám Állam harcosait Szíriában

Az utolsó városból is kiűzték az Iszlám Állam harcosait Szíriában

Az Egyesült Államok által támogatott szíriai felkelők kiűzték az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet fegyvereseit az utolsó nagyobb szíriai városból is, az ország keleti részén lévő Hadzsinból – jelentette pénteken egy szíriai aktivistahálózat.

Szíriában már csak egyetlen kis terület van – az Eufrátesz és az iraki határ között -, amelyet az IÁ a kezében tart – közölte az angliai központú, de Szíriában kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjával (OSDH) az amerikai támogatású Szíriai Demokratikus Erők (SDF) parancsnoka.

Az YPG kurd milícia vezette SDF már több hónapja küzd azért, hogy teljesen kiűzze az IÁ-t az országból.

A legutóbbi egy hétben a küzdelmek különösen intenzívvé váltak. Az SDF parancsnoka szerint a legalább ötezer dzsihadista az utolsó csepp véréig hajlandó harcolni. Ebben a számban benne vannak az IÁ külföldi harcosai – főleg arabok – és családtagjaik is. Az SDF mintegy 17 ezer emberrel péntek hajnalra kiűzte őket Hadzsinból, így már csak két falut tartanak a kezükben – mondta Mazlúm Kobani parancsnok. (MTI)

Borítókép forrása: MTI/EPA/Ahmad Abdo