Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyomozás indulhat a botrányos szerdai parlamenti ülés miatt

Nyomozás indulhat a botrányos szerdai parlamenti ülés miatt

Felmerül a hivatalos személy elleni erőszak gyanúja a szerdai botrányos ülés kapcsán – legalább is Tényi István notórius feljelentő szerint.

Az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, valamint függetlenek a parlament szerdai üléskezdése előtt felsorakoztak az elnöki emelvény és az előtte lévő szónoki pulpitus körül, mindkét oldalról elállva a feljárat útját. Latorcai János alelnök ezért a képviselői üléshelyéről kezdte meg az ülés vezetését. Később az ellenzéki politikusok a miniszteri padsor előtt sorakoztak fel – írta a rendőrségi bejelentésben Tényi István, a közismert notórius feljelentő.

Tényi szerint a parlament szerdai ülésén felmerülhettek olyan cselekmények, amelyek kimerítik hivatalos személy elleni erőszak gyanúját – ezért tett hivatalosan is bejelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen. A nyomozás elrendeléséről az ügyészség dönthet. Tényis Kövér László házelnök azon kijelentésre alapozza a gyanút, mely szerint “az ülésvezetésre kijelölt Latorcai Jánost (KDNP) fizikai erővel megakadályozták ellenzékiek, hogy az ülésvezetést megkezdje, aminek a jogkövetkezményeit le fogják vonni”.

A nyomozás hátráltatná, hogy minden résztvevőt mentelmi jog véd – így először a fideszes parlamenti többségnek kellene azt felfüggesztenie.

Botrányos parlamenti ülésen szavazta meg a Fidesz-KDNP a rabszolgatörvényt

Botrányos parlamenti ülésen szavazta meg a Fidesz-KDNP a rabszolgatörvényt Elfogadta a Fidesz-KDNP többség a rabszolgatörvényként elhíresült kormánypárti javaslatot a munkaidő-szervezés szabályainak megváltoztatásáról, ami azt jelenti, hogy a jövőben évekig is elnyújthatják a munkaadók a túlórapénzek kifizetését, valamint 400 órára nőhet a kiróható túlórák száma.

Nyitókép: Forrás: Demokratikus Koalíció/Facebook