Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Pintér: kilenc rendőr megsérült a szerdai tüntetésen

Pintér: kilenc rendőr megsérült a szerdai tüntetésen

A belügyminiszter operatív értekezleten értékelte a szerdai a Kossuth téri be nem jelentett demonstráció tapasztalatait – írja a Belügyminisztérium a közleményében.

Pintér Sándor szerint a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt. Azokat a rendőröket, akik testi épségük kockáztatásával még akkor is rendíthetetlen nyugalomról, türelemről tettek tanúbizonyosságot, amikor sorozatos támadás érte őket.

A miniszter szerint, a demokráciát rendbontók zavarták meg.

“Azok, akik arcukat elfedve összetévesztették a demokráciát a törvénytelenséggel, a szabad véleménynyilvánítás jogát az erőszakkal. Nem lehet ugyanis a demokrácia része az a tüntetés, amelyen durván megsértik a törvényeket, és amelynek biztosítása során kilenc rendőr szenved sérülést.”

Pintér Sándor kifejtette, a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, de a fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak. A miniszter elmondta: a törvényeket Magyarországon mindenkinek be kell tartania, a rendőrség elsődleges feladata a törvényes rend garantálása és biztosítása.

Mindeközben a TASZ arról számolt be, hogy szerintük a könnygáz használata indokolatlan és jogellenes volt. A jogvédő szervezet szerint érthetetlen, hogy amikor a tüntetés erőszakossá vált, a rendőrség miért nem oszlatta fel hivatalosan is a tömeget, felszólítva a résztvevőket a távozásra, mielőtt a tömegoszlatásba kezdett.

A Demokratikus Koalíció, pedig azt kezdeményezi, hogy állítsanak fel parlamenti bizottságot a szerda esti, Kossuth téri tüntetés feloszlatása körülményeinek vizsgálatára.

könnygáz használata indokolatlan és jogellenes volt

könnygáz használata indokolatlan és jogellenes volt

könnygáz használata indokolatlan és jogellenes volt

könnygáz használata indokolatlan és jogellenes volt

könnygáz használata indokolatlan és jogellenes voltTASZ: A könnygáz használata indokolatlan és jogellenes voltTASZ: A könnygáz használata indokolatlan és jogellenes volt