Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megkezdődtek a kirúgások a gigaveszteséges nemzeti kukaholdingnál

Megkezdődtek a kirúgások a gigaveszteséges nemzeti kukaholdingnál

Az új gazdasági igazgató egy állami bankból érkezett.

A fideszes médiabirodalom kedden maga adott hírt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – népszerű nevén: kukaholding – tavalyi veszteségeiről. A Világgazdaság írta meg elsőként, hogy a szemétdíjak beszedésére létrehozott állami cég több mint fél évvel a kötelező határidő után végre leadta a 2017-es pénzügyi év mérlegét. A lap azt írta, hogy az NHKV a 2016-os veszteségénél bő kétszer nagyobb, 3,6 milliárd forintos mínusszal (adózott eredménnyel) zárta az évet.

Tízmilliárdos veszteség: óriási a káosz a kukaholdingnál

Tízmilliárdos veszteség: óriási a káosz a kukaholdingnál Nyeli a tízmilliárdokat az állami kukaholding. A rezsicsökkentés eddig legalább 30 milliárd forintos veszteséget okozott az adófizetőknek, de további tízmilliárdos tartozások keringenek a rendszerben. Féléves csúszással az állami kukaholding, hivatalos nevén a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. benyújtotta 2017-es üzleti beszámolóját.

Manapság teljességgel szokatlan, hogy egy állami cég viselt dolgait a kormánymédia siessen a nyilvánosság elé tárni, különösen miután a kormányzat már nyilvánvalóvá tette, hogy hiába halmoz botrányt botrányra az NHKV, meg fogják védeni a központosított rendszer kulcselemének számító céget. A 24.hu értesülései szerint ezzel nem ért véget a történet, ugyanis a mérleg leadása után szinte a teljes eddigi menedzsementet kirúgták az NHKV-tól.

Menesztették többek között Kántor Miklós gazdasági igazgatót és helyettesét, a jogi igazgatót, valamint Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadót is. Őket úgy tartották számon a cégnél mint Weingartner Balázs, a kukaholding korábbi igazgatósági elnökének embereit. A változásokról a kormány hallgat – pedig csak a cég honlapjáról derül ki, hogy kukaholding új gazdasági igazgatója Sziládi-Losteiner Dóra az állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Banktól érkezett.