Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ma is összeül a parlament, de a tüntetők is folytatják

Ma is összeül a parlament, de a tüntetők is folytatják

Az Országgyűlés ma fejezi be 2018-as munkáját. A rabszolgatörvény elleni tüntetők viszont folytatást ígértek mára.

A parlament idei utolsó ülésének negyedik napja reggel 9 órakor kezdődik. Elsőként a Kúria elnöke számolhat be legfeljebb fél órában szervezete 2017-es tevékenységéről, amit elsőként a kormány, majd a frakciók értékelhetnek. A második és harmadik napirendi pontban az Országos Bírósági Hivatal (OBH) vezetőjének, valamint a legfőbb ügyésznek nyílik lehetősége a beszámolóra, amelyekhez hasonlóan hozzászólhatnak a képviselők is. A Ház hétfőn kezdte meg őszi ülésszakának záró ülését, szerdán pedig több mint negyven előterjesztésről határozott.

A falakon kívül folytatódnak – az ígéretek szerint – a tegnapi tüntetések, tiltakozásul a munka törvénykönyv a munkavállalókra nézve hátrányos módosítása ellen. Ma hajnalban a tüntetőket a rendőrség csak könnygázzal tudta feloszlatni:

Könnygázzal kiszorították a tüntetőket a Kossuth térről, de csütörtökön visszatérnek

Könnygázzal kiszorították a tüntetőket a Kossuth térről, de csütörtökön visszatérnek Több tüntetői csoport egyesülése után ezrek gyűltek össze estére a Kossuth téren, miután a kormány szerdán elfogadta a “rabszolgatörvényt”. Rohamrendőrök védik az épületet, a paprikaspray mellett könnygázt is bevetettek. A Zoom.hu élőben közvetített a helyszínről: A rendőrség késő este közleményt adott ki a honlapján, “A rendőrség higgadt” címmel.