Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiosztotta Kövér az első büntetéseket az ellenzéki képviselőknek

Kiosztotta Kövér az első büntetéseket az ellenzéki képviselőknek

„Ez egy puccskísérlet volt, egy parlamenti puccskísérlet” – mondta tegnap Kövér László, aki a renitens képviselőknek a legfájdalmasabb szankciókat ígérte. Most még csak a hétfői ügyekért büntetett.

A hvg.hu mai tudósításból kiderült, hogy a hétfői atrocitásokért Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes, Szabó Sándor, Tordai Bence, Tóth Bertalan, Varju László és Harangozó Tamás 400-600 ezer forintos pénzbüntetést kapott. A tegnapi ülésnap büntetései majd csak ezután következnek a házelnöktől.

A házbizottság mai ülése után közös sajtótájékoztatót tartott az MSZP, a DK, az LMP, Párbeszéd egy-egy képviselője, valamint a független Szél Bernadett a házbizottság csütörtök délelőtti ülése után, amelynek fő témája a parlament hétfői ülése volt. Akkor az ellenzékiek obstrukcióval próbálták elérni, hogy a Munka törvénykönyve módosítását még ebben az ülésszakban megszavazhassa a fideszes többség.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón közölte, törvénytelenül fogadták el hétfőn a parlament ülésének napirendjét, mivel az ellenzék napirend-módosítási javaslatairól külön-külön és nem egyszerre kellett volna szavazni. Innentől kezdve az egész heti ülésezés és a büntetések kiszabása is törvénytelen volt – hangsúlyozta.

Burány Sándor, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egyetértve ezzel közölte, a házbizottság ülésén is elismerték, a képviselői kártyák használata nélkül is lehetett szavazni, holott ebből korábban számos probléma volt, több országgyűlési képviselőnek is le kellett mondania, mert más szavazógépét használta.