Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kínai céggel kötött megállapodást Mészáros Lőrinc szállodalánca

Kínai céggel kötött megállapodást Mészáros Lőrinc szállodalánca

A Hunguest Hotes a BTG-Jianguo-csoporttal kötött egyezséget, amely alapvetően nagyon menő szállodákat üzemeltet.

Együttműködési megállapodást kötött Kína egyik legjelentősebb idegenforgalmi vállalatával a Mészáros Lőrinc érdekkörében lévő Hunguest Hotels. A társaság közlése szerint a BTG-Jianguo-csoport az ázsiai ország legjelentősebb idegenforgalmi cége, amely a felsőkategóriás szállodák üzemeltetése mellett légitársaságot is működtet, valamint flottakezeléssel, szórakoztatóparkok üzemeltetésével, továbbá bevásárlóközpontok fejlesztésével is foglalkozik. A Hunguest szerint ezzel a szerződéssel a Kínából érkező, mind jelentősebb mértékű turizmus a maguk javára tudják fordítani.

A 42 ezer alkalmazottat foglalkoztató, folyamatosan terjeszkedő vállalat éves árbevétele meghaladja az ezermilliárd forintot (25 milliárd jüan).

A szerződés decemberi aláírását – írja a Hunguest – egy nyári, a Mátrában megszervezett kínai gasztronómiai hét előzte meg, ahol még csak a BTG-csoporthoz tartozó, jövőre 60 éves Minzu Hotellel kötött együttműködési megállapodást a Hunguest Hotels. Ezt követte az adventre szervezett pekingi négyhetes magyar fesztivál, melynek záróakkordjaként írták alá a felek a szélesebb körű megállapodást.

Borítókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán