Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elüthette egy kerékpárral a soroksári futónőt a gyilkosa

Elüthette egy kerékpárral a soroksári futónőt a gyilkosa

Nem beszél a rendőröknek soroksári futónő megölésével gyanúsított R. Szilveszter, viszont a Blikknek sikerült újabb információkat szereznie az ügyről. A lap szerint a férfi egy kerékpárral ütötte el a futásba belefeledkezett Krisztinát, majd a komoly sérülések miatt földre került nőt behúzta a bokrok közé.

A cikk szerint nagy valószínűséggel már korábban kinézte magának az áldozatát, és biciklin ülve, lesben állt, várta, mikor fut arra az édesanya, hogy lecsaphasson rá.

Mint azt a Zoom.hu is megírta, Gyurik Krisztinára 2013 szeptemberében

futás közben támadt rá, majd egy bokros területen brutális kegyetlenséggel végzett a gyilkosa.

A családanya a végsőkig küzdött az életéért, támadója azonban erősebbnek bizonyult: leszorította, majd egy kötéllel megfojtotta.

A feltételezett gyilkos elfogására öt évet kellett várni. A rendőrség hiába kereste évekig nagy erőkkel a tettest: rengeteg tanút kihallgattak, volt, akit poligráfos vizsgálat alá is vetettek, hiába. Áttörés idén szeptemberben történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttesten talált anyagmaradványok és R. Szilveszter DNS-mintája között.

A férfi akkor már közel öt éve börtönben volt, jogerős ítéletét töltötte betörés és rablás miatt. Krisztina halála után egy hónappal kapták el a rendőrök Siófokon. Akkor azonban nem vettek tőle DNS-mintát, így évekig senki sem sejtette, hogy R. Szilveszter sokkal durvább bűncselekményt követhetett el, mint amiért a bíróság elítélte. A pesterzsébeti férfi elismerte, hogy azon a napon, amikor megölték Krisztinát, a helyszínen volt, azt azonban tagadja, hogy ő ölte meg a futónőt. Vallomást azóta sem tett.