Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rabszolgatörvény: lezárta a Jobbik a Pénzügyminisztérium bejáratát

Rabszolgatörvény: lezárta a Jobbik a Pénzügyminisztérium bejáratát

Jakab Péter országgyűlési képviselő vezetésével néhány jobbikos lezárta a Pénzügyminisztérium ajtaját, tiltakozva a mai végszavazás előtt a rabszolgatörvény ellen – írja a Mérce. A „Rabszolgák éve 2018 – Köszönjük, Fidesz” feliratú molinóval a párt aktivistái eltorlaszolták a bejáratot és nem engedtek senki bemenni.

Jakab Péter szerint azért a pénzügyi tárca előtt tiltakoznak, mert a rabszolgatörvény beterjesztője, Kósa Lajos szerinte csak egy stróman, a koncepciót Varga Mihály minisztériumában dolgozták ki.

Negyed órával a lezárás kezdete után kiderült, az intézmény egyik pincelejáratát megnyitották és ott kezdték beengedni a minisztériumban dolgozókat, hogy kikerüljék a tiltakozó jobbikosokat. Ezzel az tiltakozóakció okafogyottá vált, de Jakab Péter elmondta: a parlamentben is folytatják tovább a küzdelmet.

Borítókép: MTI Fotó/Balogh Zoltán