Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Öt és fél évet kapott a salgótarjáni sorozatrabló

Öt és fél évet kapott a salgótarjáni sorozatrabló

A Salgótarjáni Járásbíróság 59 rendbeli lakásbetörés miatt mondta ki bűnösnek a 44 éves soltvadkerti férfit, aki öt és fél évet kapott azok után, hogy gyakorlatilag végigrabolta a fél országot – írja 24.hu. Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen, mert túl enyhének találta.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság még 2016 decemberében vette őrizetbe a többszörösen büntetett előéletű férfit a salgótarjáni lakásbetörések miatt. A férfi igencsak komoly referenciával rendelkezett, hiszen rabolt többek közt Győrben, Szegeden, Veszprémben, Szombathelyen, Pécsett és Miskolcon is. A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség pedig az összes bűncselekmény miatt vádat emelt ellene. A férfi több mint 30 millió forint kárt okozott a betörések sértettjeinek.

 

A terhére rótt bűncselekmények közül mintegy 25 rendbeli lopás öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Mivel többszörös visszaeső, így a halmazati büntetési tétel felső határát a büntetés kiszabásánál kétszer kell a felével megemelni. Ez azt jelenti, hogy a férfival szemben több mint 11 év szabadságvesztés lett volna kiszabható.

A bíróság valamennyi bűncselekményben kimondta bűnösnek a férfit, ugyanakkor csupán öt és fél év börtönbüntetésre ítélte, azzal, hogy a büntetés háromnegyed részének letöltése után a terhelt feltételes szabadságra bocsátható.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség az ítéletben meghatározott szabadságvesztést eltúlzottan enyhének találva a büntetést, ezért hosszabb tartamú és fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés alkalmazás érdekében jelentett be fellebbezést azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a terhelt feltételes szabadságra sem bocsátható.