Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán Viktor: A Fideszben ezt úgy hívjuk, hogy nemzetszolgálat

Orbán Viktor: A Fideszben ezt úgy hívjuk, hogy nemzetszolgálat

„Fontos és jó törvényt alkottunk” – nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét, írja az MTI.

„Mindenkire figyelek, a szakszervezetekre különösen, követem a véleményüket, tisztelem is a vélemény-nyilvánítás szabadságát, és megfontolom mindig a fölvetett érveket. Ez esetben szerintem a fölvetett érvek súlya jóval csekélyebb, mint maga a törvényjavaslat súlya,

ez jó törvény és jót fog tenni a munkavállalóknak”

– felelte Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy felvetődött-e, hogy meghallgassák az ellenzék érveit és nem szavazzák meg jelenlegi formájában a jogszabályt?

Arra az újságírói kérdésre, hogy belefért-e az ellenzék parlamenti tiltakozásának formája a demokratikus keretekbe, a miniszterelnök azt felelte:

„Bízzuk ezt a történészekre”

Arra a kérdésre, hogyan élte meg, hogy egy ellenzéki képviselő közelről az arcába fütyült, Orbán Viktor azt válaszolta: „a Fideszben ezt úgy hívjuk, hogy nemzetszolgálat.”

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs