Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megszavazta a Fidesz Patyi bíróságát

Megszavazta a Fidesz Patyi bíróságát

Nemcsak a rabszolgatörvény, hanem több más fontos előterjesztés is napirenden volt a botrányos ülésen. Ilyen például a közigazgatási bíróságokat létrehozó javaslat, amely alapján 2020-tól működne az új bírósági rendszer. Erről megírtuk: párhuzamos “joguralmi” szervezetként működhet az új bírósági rendszer, és Patyi Andrásék akár bármiről IS ítélkezhetnek:

Itt a Patyiszéket létrehozó törvény: akár bármiről IS ítélkezhet az új bíróság

Hetven éve halott rendszert “támaszt fel” az Orbán-kormány: az 1949-ben megszüntetett, a Magyar Királyi Közigazgatási Bíróság jogutódjaként működött közigazgatási bíróságokét. A jelenlegi bírósági rendszerrel párhuzamosan működő, de a gyorsabb ügyintézés érdekében három helyett csak kétszintű intézményt létrehozó törvénytervezet a kormány honlapján olvasható, véleményezhető.

Ezt a törvényjavaslatot – az ellenzékiek szerint szintén jogsértő voksolási körülmények között – végül a kormánypárti képviselők többségükkel élve megszavazták.

Élő közvetítésünket a Parlamentből, itt találja!

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd