Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gyurcsány: Ellenállást kell tanúsítani a parlamenten belül és kívül is

Gyurcsány: Ellenállást kell tanúsítani a parlamenten belül és kívül is

Ellenállást kell tanúsítani a kormánnyal szemben a parlamenten belül és kívül is – jelentette ki a DK elnöke szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A DK elnöke ezzel arra utalt, hogy az ellenzék közösen, összefogva próbálta szabotálni a fideszes többségű parlament munkáját.

A politikus szerint az ellenzéknek meg kell értenie, hogy nem ülhet így vissza a parlamentbe február közepén, és nem szabad úgy csinálni mintha ez egy normális parlament lenne. Gyurcsány úgy véli, hogy meg lehet rettenteni a kormányt, de diktatúrákat nem lehet a parlamentben megbuktatni, csak az Istenadta nép tartós, tömeges nyomására.

Egyébként a HVG kiszúrta, hogy a Gyurcsány megszavazta a túlóratörvény módosítóját. Gyurcsány volt az egyetlen DK-s, aki igent nyomott.

A törvény zárószavazásán nem nyomott gombot. Gyurcsány csak nagyon rövid időre ment be az ülésterembe, abban a pillanatban, mikor az ellenzék a Himnuszt énekelte. Gyurcsány sajtófőnöke azt mondta, Gyurcsány

határozottan emlékszik arra, hogy nem szavazta meg a módosítót.

A kártyáját abban a pillanatban a levegőbe tartotta – tette hozzá Wirsching Viktória. Ez ezen a napon pont nem számított: az ellenzék ma folyamatosan amiatt tiltakozott, hogy kártya nélkül is lehet szavazni. „Össze-vissza működtek a gépek” – mondta még a sajtófőnök, aki szerint kizárt, hogy Gyurcsány szavazott volna.

MTI Fotó: Kovács Tamás