Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy diákot Londonba akart szöktetni, egy másikat zaklatott a békési tanár

Egy diákot Londonba akart szöktetni, egy másikat zaklatott a békési tanár

A 34 éves robotikatanárt 9 év fegyházbüntetésre ítélték első fokon.

“Sz. Z. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint gyermekpornográfia bűntettében, ezért 9 év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte” – erősítette meg a Blikk információját a Békési Járásbíróság. A férfit emellett végleg eltiltották minden olyan tevékenységtől, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött fiatalokkal kapcsolatos. A védő felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

“Nem tudtam az ítéletről, bár az én fiammal történteket megúszta, mert a gyerek vallomása szerint nem ért hozzá. Azóta a fiam lassan megnyugodott: már mesél olyan dolgokról is, amiket a nyomozóknak nem mondott el, de szégyelli a történteket. Nem akarom felzaklatni, nemcsak neki, nekem is rémálmaim vannak, főként azért, mert a szöktetés előtt a tanár összevérezte a hátizsákját, amit a közeli patak partján hagyott azzal a búcsúlevéllel, amit megíratott a gyerekemmel. Azt akarta elhitetni, hogy a kisfiam öngyilkos lett. Soha nem fogjuk kiheverni a történteket, ahogy az a kisfiú és családja sem, aki miatt elítélték ezt az embert” – mondta a Blikknek a békési édesanya, akinek a gyermekével szökni próbált a pedofil pedagógus.

A békési tanár eddig ismert bűne az volt, hogy 11 éves tanítványát meg akarta szöktetni Londonba, hogy a teljesen a befolyása alá vont gyerekkel új életet kezdjen. Bár a pedagógus elváltoztatta a kisfiú külsejét, sőt, hamis papírokat is szerzett Egyiptomból, mégis lebuktak tavaly november 7-én a Liszt Ferenc repülőtéren, ahol a bőröndjében szexuális segédeszközt is találtak – emlékeztet a lap. Akkor 1 év 8 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve, mivel a fiú önszántából, nagyszülei házának szúnyoghálóját kivágva szökött el vele. Ám akkor a tanárnak nemhogy szexuális zaklatásért, de még kiskorú veszélyeztetéséért sem kellett felelnie, mert a törvény szerint „erkölcsileg helytelenítendő”, ám az obszcén szexuális tartalmú beszélgetés nem büntethető, ugyanis nem az iskolai oktatás ideje alatt történt. Békésen szóbeszéd keringett arról, hogy nem a szöktetni akart fiú volt az egyetlen áldozat, mivel más gyerekek is aludtak a tanárnál, aki azzal terelte el a szülők gyanakvását, hogy gyermekük kimagasló tehetség, ezért segíti őket. A pletykák nem bizonyultak alaptalannak, hiszen a tanárt most egy másik, a robotikaszakkörét látogató, tízéves kisfiú folyamatos zaklatása miatt ítélték el.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor