Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A világ legerősebb kerékpárcsapatát elhagyja a főszponzora

A világ legerősebb kerékpárcsapatát elhagyja a főszponzora

A Team Sky hivatalos honlapján jelentette be, hogy a névadó főszponzor 2019 végén kiszáll a profi országúti kerékpársportból.

A csapat a tervek szerint új néven szerepel majd 2020-tól, azt azonban egyelőre nem tudni, mely cég lesz az új névadó, és mennyi pénzből gazdálkodhatnak majd. A brit gárda 2008 óta szerepel Team Sky néven, s az elmúlt tíz évben az egyik legsikeresebb országúti istálló volt: nyolc Grand Tour-diadal, 52 szakaszsiker és 25 egynapos versenyen elért győzelem fűződik sportolói nevéhez, akik összesen 322 alkalommal állhattak a dobogó tetején.

A telekommunikációs cég a brit szövetséggel karöltve azért vágott bele tíz éve a kerékpársport támogatásába, hogy az országúti- és a pályasikerek mellett a mindennapi kerékpározásra is felhívják a figyelmet: kutatások szerint jelenleg kétmillió brit biciklizik rendszeresen.

A csapat 2010-ben lépett ki az országúti versenyekre, 2012 és 2018 között hat alkalommal Sky-bringás nyerte meg a Tour de France-t: 2012-ben Sir Bradley Wiggins, 2013-ban, valamint 2015 és 2017 között háromszor Chris Froome, míg idén Geraint Thomas diadalmaskodott a francia körversenyen. Eközben Froome 2017-ben a spanyol körversenyen (Vuelta a Espana), 2018-ban pedig az olaszon (Giro d’Italia) is győzött, ezzel 1983 óta az első kerekes lett, aki egyszerre mindhárom nagy körversenyen címvédő volt. (MTI)

Borítókép: Geraint Thomas, a Sky brit versenyzõje (b) csapat- és honfitársával, Christopher Froome-mal a 105. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny utolsó 21., Houilles és a párizsi Champs-Elysées közötti 116 kilométeres szakaszának céljában, miután gyõzött 2018. július 29-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)