Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Veszteséggel zárta a tavalyi évet a nemzeti kukaholding

Veszteséggel zárta a tavalyi évet a nemzeti kukaholding

Gazdálkodási nehézségekre utal a Nemzeti Hulladékgazdálko­dási Koordináló és Va­­gyonkezelő Zrt. napokban leadott, 2017-re vonatkozó beszámolója, bár egyes területeken jobban teljesített a társaság, mint egy évvel korábban – írja a Világgazdaság.

A nemzeti kukaholdingként is emlegetett állami cég előző évi veszteségénél bő kétszer nagyobb, mínusz 3,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2017-et – derült ki a május végi határidő helyett bő féléves csúszással, csak most leadott éves beszámolóból.

Eszerint a társaság árbevétele 63,1 milliárd forintról 86,2 milliárdra nőtt, ezen belül 82,5 milliárd származott a közszolgáltatásból. Mindezzel együtt az NHKV saját tőkéje egy év alatt 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárdra esett.

Mivel „a jegyzett tőkéhez képest a saját tőke értéke jelentős mértékben negatív előjelet mutat (…) veszélyeztetve van a társaság vállalkozásának folytatása” – áll a Moore Stephens K-E-S Audit Kft. 2018. július 12-i dátumú jelentésében.

A kukaholding cég pénzügyeivel nemrég foglalkozott a Zoom.hu. Megírtuk: miközben a tavalyi évvel nem számoltak még el, kiderült, hogy még az egyszerű munkavállalók átlagfizetése is meghaladja a félmillió forintot. Minderről itt írtunk bővebben:

Kukaholding: tízmilliárdos tartozások és félmilliós fizetések házon belül

Nincs okuk a panaszra az állami kukaholding irodistáinak, még az egyszerű munkavállalók átlagfizetése is meghaladja a félmillió forintot. Eközben a NHKV Zrt. mind a mai napig nem tud elszámolni a gazdálkodásával, több tízmilliárd forintos hiány is lehet.

Borítókép: Illusztráció / Fotó: Veres Viktor