Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Új-Zélandon legális lett az orvosi célú marihuána

Új-Zélandon legális lett az orvosi célú marihuána

Az új-zélandi parlament nagy többséggel megszavazta a marihuána orvosi célú használatának engedélyezését. Az orvosi marihuánát idővel több ezer beteg használhatja majd, mert az új szabályozás könnyít a feltételeken. Bár még egy év, mire kidolgozzák a részleteket, az engedélyezési szabályokat és szabványokat.

A törvény lehetővé teszi, hogy a halálos betegek eme állapotuk megállapításától kezdve azonnal szívhassák az egyelőre továbbra is illegális marihuánát. Lehetővé válik a marihuánát tartalmazó orvosi termékek hazai gyártása mind hazai, mind külföldi értékesítésre.

Ezenkívül a szigetországban a kormány ígérete szerint két éven belül népszavazást rendeznek a rekreációs célú marihuána használatáról. Az ellenzék szerint az új törvény nem elég szigorú, és félő, hogy elkezd terjedni a társadalomban a leveles kannabisz füstölése.

(MTI)

Borítókép: Illusztráció / Forrás: pixabay.com