Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Terrortámadást tervezett, 16 év börtönt kapott érte egy ausztrál fiú

Terrortámadást tervezett, 16 év börtönt kapott érte egy ausztrál fiú

Legalább 12 év börtönbüntetésre ítéltek Ausztráliában egy 18 éves fiatalt, aki a vád szerint terrortámadásra készült. A sydneyi fiatal, akit nem neveztek meg, tárgyalásán elismerte, hogy rokonszenvezett az Iszlám Állam terrorszervezettel, amikor 2016-ban

vadászkéseket vásárolt egy fegyverboltban, ahol azt mondta az eladónak, hogy el akar menni “disznókra vadászni”.

Még abban az évben őrizetbe vették egy barátjával együtt. A vádlott birtokában volt ezenkívül egy levél is, amelyben hűséget fogadott az Iszlám Államnak. A tizenéves tagadta, hogy a fegyvereket terrortámadáshoz akarta használni, és ártatlanságát hangoztatta a tárgyaláson is, mondván: a vadászat iránt érdeklődik.

Geoffrey Bellew, az új-dél-walesi legfelsőbb bíróság egyik bírója szerint ezzel szemben elsöprő erejű bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy a vádlott terrortámadást akart végrehajtani. A bíró 16 év börtönbüntetésre ítélte a tizenévest, amiből legkevesebb 12 évet kell letöltenie.

Borítókép: Illusztráció / Fotó: Halász Nóra