Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán még Antall halálának évfordulóján is sorosozott egy kövéret

Orbán még Antall halálának évfordulóján is sorosozott egy kövéret

Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban az Antall József néhai miniszterelnök halálának 25. évfordulóján rendezett emlékkonferencián. Itt ragadta meg az alkalmat egy jó kis sorosozásra is.

Az MTI tudósítása szerint ugyanis Orbán azt mondta, Antall József “azt tette, amit lehetett, és amit tett, az nem volt kevés”. Az adott körülmények között kész csoda volt, hogy egyben tudta tartani koalíciós kormányát, elindította a gazdaság szerkezeti átalakítását, elkerülte a pénzügyi összeomlást,

volt ereje visszautasítani Soros György “országkifosztó javaslatát”.

Orbán amúgy arról is beszélt, hogy az egykori miniszterelnöknek nem volt meg a kétharmada, pedig ha meglett volna, “megspórolhattunk volna húsz évet”. Felidézte: amikor később követte Antallt a hivatalában, azt a küzdelmet kellett vívnia, amelyet elődje félbehagyni kényszerült: a harcot a posztkommunista erők ellen. Antall halála után még 17 évig kellett várni, hogy a keresztény, polgári és nemzeti Magyarország építéséhez hozzákezdhessenek – emlékeztetett.

Egyébként éppen Orbán és a Fidesz politikája miatt nem ment el az emlékkonferenciára az egyik ősMDF-es, Herényi Károly. A volt politikus előzőleg tudatta: “Sajnálatomra nem áll módomban a megemlékezésen részt venni. Ennek oka a megnyitó előadást tartó személye, Orbán Viktor. Antall József miniszterelnök emléke iránti tiszteletem indokolja távolmaradásom.”

Borítókép: Orbán Viktor / MTI Fotó: Soós Lajos