Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megütötte a plébánost egy fiatal nő, mert nem ő lett a keresztanya

Megütötte a plébánost egy fiatal nő, mert nem ő lett a keresztanya

Vádat emelt az ügyészség egy 28 éves nővel szemben, aki egy Heves megyei településen bántalmazta a helyi papot, ugyanis sérelmezte, hogy nem ő lett a keresztanya – közölte honlapján az vádhatóság. A plébánost november 10-én egy keresztelő után a templomból távozóban vonta kérdőre a vádlott, aki számon kérte, hogy nélküle zajlott a keresztelő és a gyermeket nem ő tarthatta a keresztvíz alá.

Szidalmazta a plébánost, köpött is felé, majd ököllel kétszer arcul ütötte a papot, akinek sikerült lekapnia a szemüvegét, így nem szenvedett sérülést, de a bal arcán bőrpír keletkezett.

A plébános az eset után értesítette a rendőrséget, melynek járőrei a lakásán fogták el az ittas terheltet, aki letagadta előttük a bűncselekmény elkövetését. Tekintettel arra, hogy az egyházi személyek a törvény rendelkezése értelmében közfeladatot látnak el, az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a nőt – ezért akár öt év szabadságvesztés is kiróható, de a vádhatóság felfüggesztettet kért a nőre a vádiratban.

Borítókép: Illusztráció / Fotó: MTI/EPA/Ettore Ferrari