Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kásler beígért 8,5 milliárdot nővérszállók felújítására – uniós pénzből

Kásler beígért 8,5 milliárdot nővérszállók felújítására – uniós pénzből

Az ország 13 megyéjében újulnak meg vagy épülnek új nővérszállók a közeljövőben, a beruházások 8,5 milliárd forint uniós forrásból valósulnak meg – közölte az emberi erőforrások minisztere az MTI tudósítása szerint. Kásler Miklós elmondta, négy helyszínen – Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán – új nővérszálló épül, további 12 helyszínen pedig a meglévőket újítják fel, bővítik, korszerűsítik.

A miniszter ez alkalommal is elmondta, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségügyre. Kapcsolódó, szintén mai hír azonban, hogy kiderült: bár alig másfél hete maga Kásler miniszter jelentette be, hogy egy kormánydöntés értelmében 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat, ám valójában a kormány által jóváhagyott jogszabály-tervezet szerint a beígér összegnek csak alig több mint felét szánják a tartozások kifizetésére.

Borítókép: Kásler Miklós / Fotó: Halász Nóra