Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hosszú Katinka újabb világbajnoki aranyat szerzett

Hosszú Katinka újabb világbajnoki aranyat szerzett

Hosszú Katinka világbajnoki címét megvédve aranyérmet szerzett 400 méter vegyesen a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-vb nyitónapján. A 29 éves versenyző úgy jutott a döntőbe, hogy az előfutamok során több mint négy másodperccel úszott jobb időt, mint a második francia Fantine Lesaffre.

A hangcsoui uszodában néhány magyar zászlót is kifeszítettek a szurkolók. Hosszú már pillangón erődemonstrációt tartott, jó egy testhosszal ment el a mezőnytől, ezt az előnyét pedig háton nagyjából megduplázta.

Ekkor még világcsúcs-részidőn belül úszott, de a mell után már a képzeletbeli vonal mögött haladt. Félmedencés fórral vágott neki a négy hossz gyorsnak, nem lehetett, és hatalmas fölénnyel, 4:21.40 perces idővel győzött. A háromszoros olimpiai bajnok ezzel 14. vb-elsőségét gyűjtötte be 25 méteres medencében.

(MTI)

Borítókép: Hosszú Katinka / MTI/Kovács Tamás