Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Feljelentést tett és kártérítésért perel a pedofil vádak miatt Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt

Feljelentést tett és kártérítésért perel a pedofil vádak miatt Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt

Szeptemberben robbant a botrány: egy 13 éves kislány azt állította, még csak 11 éves volt, amikor két sztársportoló megerőszakolta. A rendőrség azóta nyomoz és hallgat az ügyben. A sportolók türelme elfogyott.

Feljelentést tettek Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt vízilabdázók ügyvédei ismeretlen tettesek ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a két sportolót szeptemberben ért pedofil vádak miatt.

Gatter László és Hegedűs László azt kérik a bíróságtól, rendeljen el nyomozást annak kiderítésére, hogy

ki szivárogtatta ki a két sportoló ellen tett feljelentést, amiben egy 13 éves kislányt azt állította, a két egykori sztárvízilabdázó megerőszakolta őt.

Az ügyet még szeptemberben robbantotta ki a Blikk, nevek említése nélkül. Pár nappal később azonban egyes, nem magyar szervereken futó internetes újságokban, majd a TV2 hírműsoraiban is már név szerint említették a két sportolót. A lapnak nyilatkozó Gerencsér András ügyvéd akkor azt mondta:

„A legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a kislány mondandója, hallgatni is borzalmas volt”, amikor arról mesélt, mit tettek vele 11 éves korában.

Pár nappal később az érintettek nyilvánosan tagadták, hogy

„egy ujjal is hozzáértek volna a kislányhoz”.

Kósz a Zoom.hu-nak adott interjúban korábban elmondta, az év elején kapott a kislány családjától két furcsa MMS üzenetet. Az egyik a kislány naplójának fotokópiája volt, de abból semmi nem derült ki. Később azonban egy újabb MMS üzenetben már erőszaktevőként említették őt.

A rendőrség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Ennél többet azonban szeptember óta nem hozott nyilvánosságra az ügyben illetékes Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség hallgatása egyre kellemetlenebb a két sportoló számára. Korábban ugyanis több szakértő is azt állította, hogy

egy pár órás beszélgetés alatt nagy biztonsággal el lehet dönteni, igazat mondott-e a kislány vagy sem.

Hegedűs László, Kósz Zoltán ügyvédje szerint ugyan nem lenne példa nélküli, ha csak hat-nyolc hónap vagy még hosszabb idő elteltével döntene a rendőrség, hogy – az addig összegyűlt adatok alapján – meggyanúsítja-e valamilyen bűncselekmény elkövetésével azt, akit feljelentettek, vagy megszünteti az eljárást. Azonban félő, hogy a rendőrség hallgatásából sokan arra következtethetnek, a nyomozás megalapozottnak találta a feljelentésben írtakat – fejtette ki a Zoom.hu-nak Hegedűs.

Gatter László, Petőváry Zsolt ügyvédje megpróbált információhoz jutni a rendőrségen, de azt a választ kapta, hogy egyelőre annál többet, mint a sajtónak, neki sem mondhatnak. Panasszal élt a döntés ellen, de a Pest Megyei Főügyészségtől ezt követően sem kapott választ.

A két ügyvéd lapunknak elmondta:

elfogyott ügyfeleik türelme, ezért úgy döntöttek, hogy januárban megindítják a kártérítési pereket

a két sportoló nevét elsőként és a megkérdezésük nélkül nyilvánosságra hozó médiumokkal szemben.

Azt már korábban jelezték, hogy több tízmilliós kártérítést kérnek a súlyos vádak miatt.