Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyílt levélben kérik számon Matyi Dezsőt a könyvkiadók, miután lánya a Blikknek büszkélkedett

Nyílt levélben kérik számon Matyi Dezsőt a könyvkiadók, miután lánya a Blikknek büszkélkedett

A Librarius.hu tette közzé azt a nyílt levelet, amit a Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetségének vezetője, Galambos Ádám fogalmazott Matyi Dezsőnek, az Alexandra csoport fejének címezve, miután Matyi Dezső lányával, Alexandrával készített egy videóinterjút a Blikk, amelyben Alexandra egy 30 millió forintos Mercedes volánjánál ül.

Kedves Matyi Dezső!

Mint a Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetségének (MKÉSZ) vezetője, örömmel láttam és tapasztaltam az alábbi, a lánya főszereplésével készített fizetett PR-filmből, hogy Ön és az Alexandra könyvkiadói csoport kezd talpra állni a 2016-os válságból.

Sajnos ezt az általam képviselt közel 30 kiadó munkatársai és azok családtagjai nevében már nem mondhatom el…

A magyar könyvkiadóknak több mint 3 milliárd forinttal tartozik az egykor az Alexandra-csoport tulajdonolta Könyvbazár Kft., amelynek döntéseit Ön hozta meg, és amely ellen jelenleg is csődeljárás folyik. Örültünk volna, ha a videóban arról is említést tesznek, hogy:

– miből finanszírozták meg az Alexandra Kiadó közel 150 idei kiadványát?
– miből fedezte a kiadója karácsonyi reklámkampányát?

Tudom, a kérdések költőiek, hiszen NEM az ÖN 3 milliárd forintja tűnt el nyomtalanul – ahogy a lánya ezt valótlanul állítja a videóban –, hanem bizony a MI, azaz a könyvkiadók pénze!

De mivel velünk már nagyon sok mindent megtettek és megtehettek, csak arra várnám a válaszát, hogy a videóban is említett, bevallottan sikeres idei év profitjából mikor szándékozik kifizetni a becsapott könyvkiadókat?

Várom mielőbbi válaszát!

Könyvbaráti üdvözlettel,

Galambos Ádám
a Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke

Kiemelt kép: Matyi Dezső, az Alexandra könyváruház üzlethálózat egykori tulajdonosa a Párisi Nagy Áruház (volt Divatcsarnok) műemlék épületében / Fotó: Honéczy Barnabás/MTI