Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jozef Roháč Szlovákiában is életfogytiglant kapott

Jozef Roháč Szlovákiában is életfogytiglant kapott

Jozef Roháč Magyarországon ül börtönben, az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság miatt tölti életfogytiglani büntetését. A szlovák Legfelsőbb Bíróság szenátusa hétfőn határozott ügyében a szlovákiai maffiagyilkosságok kapcsán, és ott sem kapott enyhébb büntetést. Ezzel a fellebbviteli bíróság tulajdonképpen megerősítette a Specializált Büntetőbíróság tavaly áprilisban kirótt büntetését – írja a Paraméter.sk.

A budapesti Fővárosi Ítélőtábla tavaly májusban hirdette ki jogerős határozatát a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében, Jozef Roháčot életfogytiglani, Portik Tamást 13 éves szabadságvesztésre ítélve.

Egy hónappal korábban hozta meg első fokú ítéletét a szlovák bíróság a Sýkora-klán egykori maffiózói ellen, Roháč mellett akkor Róbert Lališ (Kýbel) és Ivan Cupper (Vincko) is életfogytiglant kapott első fokon, Martin Bihárit (Orosz) 23 évre ítélték, Alojz Kromka (Takarító) esetében pedig nem szabtak ki büntetést, mert már korábban életfogytos volt. A bűnszervezet tagjait 1998 és 1999 között elkövetett hat brutális gyilkossággal vádolták. Az áldozataik tulajdonképpen mind alvilági vagy vállalkozói körökből kerültek ki, így lényegében leszámolásról volt szó: Eduard és Robert Dinič, Roman Deák, Alojz Házy, Daler Hlavačka, Miloš Piliar.

Kiemelt kép: Portik Tamás (b) és Jozef Rohác a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen / Fotó: Kovács Tamás/MTI