Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Videón az ellenzéki füttykoncert a „rabszolgatörvény” miatt

Videón az ellenzéki füttykoncert a „rabszolgatörvény” miatt

„Szégyen!” – kiabálták ellenzéki képviselők, amikor a „rabszolgatörvény” került napirendre a parlamentben. A módosító csomagra vonatkozó szavazás eredményének kihirdetésekor pedig hangos fütyülésbe kezdtek, mire Kövér László szankciókat ígért.

A történtek előzménye az ellenzék egyik kezdeményezése volt arra, hogy minél inkább nehezítse a 400 túlórát előíró módosítás elfogadását. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK ugyanis hétfőn 2925 módosító javaslatot nyújtott be – erről kellett volna egyenként szavazniuk a képviselőknek. Ezeket a fideszes többség könnyedén el tudja utasítani, viszont nyilván jelentősen megnyújtotta volna az ülést – írja az Index.

Az egész előzménye az ellenzék egyik kezdeményezése volt arra, hogy minél inkább nehezítse a 400 túlórát előíró módosítás elfogadását. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK ugyanis hétfőn 2925 módosító javaslatot nyújtott be – erről kellett volna egyenként szavazniuk a képviselőknek. Ezeket a fideszes többség könnyűszerrel el tudja utasítani, viszont nyilván jelentősen megnyújtotta volna az ülést.

Borítókép : Veres Viktor