Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Döbbenetes részletek derültek ki az Ausztriában gyilkoló magyar nőről és a Boszorkánytrióról

Döbbenetes részletek derültek ki az Ausztriában gyilkoló magyar nőről és a Boszorkánytrióról

Kitalálni is nehéz lenne hátborzongatóbb történetet, mint aminek egy magyar szereplője is van: H. Barbarát gyilkossággal vádolják Ausztriában, a hatóságok szerint a 43 éves nő megfojtott egy 72 éves osztrák nyugdíjas nőt, tettét pedig egy Boszorkánytriónak nevezett miniszekta tagjaként követte el.

A társaság megtisztulást, átkok levételét ígérte jómódú egyedülálló nyugdíjasoknak. Az ügyfeleiktől a behálózás után nagy összegeket követeltek az átkok levételéért, összesen több mint 1 millió eurót (300 millió Ft) csikartak ki az idősektől.

A szekta vezetője a 47 éves Margit T., társa a 43 éves magyar H. Barbara, akit maguk között egyszerűen “Ungarinnak” neveztek. A társaság tagja volt még a 61 éves Melitta O. is. A rendőrök szerint körülbelül tíz áldozatuk lehetett. A szekta vezetője több áldozattól is követelte, hogy végrendeletükben írassák nevére minden vagyonukat. A magyar nő letartóztatása után elmondta, hogy régóta működött a szektavezér jobb kezeként, és hogy Margit T. szigorú rendszert alakított ki, kinézte az időseket, akiknek a fejét telebeszélték azzal, hogy félniük kell különböző átkoktól, szerencsétlenségektől – írja a Blikk.

A Heute.de szerint a magyar nő bevallotta, hogy ő ölte meg a nyugdíjast – számol be a Bors.

A szektavezér elmondása szerint húsz éve agyműtéte volt, azóta pedig hangokat hall, melyek megmondják, mit tegyen. A nő és férje is munkanélküliek, az asszony 2011-ben vesztette el munkáját, mivel már akkor is csalással vádolták. A házukon 220 ezer euró jelzálog volt, egy ismerősük pedig 320 ezer euróval tartozott nekik.

H. Barbara elvált, egy hatéves gyeremeke van, korábban annak a 95 éves nő betegápolójaként dolgozott, akinek a házát felgyújtotta. A 72 éves nő meggyilkolásán kívül négy tűzesettel vádolják a társaságot, de valószínű, hogy több haláleset is hozzájuk köthető.

Kiemelt kép forrása: LPD Kaernten