Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ázsiaiak és afrikaiak százezrei állnak több népszerű magyar Facebook-oldal mögött

Ázsiaiak és afrikaiak százezrei állnak több népszerű magyar Facebook-oldal mögött

Havasi Balázs zongoristáé a harmadik legnépszerűbb magyar Facebook oldal, de 1,2 millió kedvelőjéből mindössze mintegy 50 ezren élnek Magyarországon – írja a G7.hu a Trackalytics adataira hivatkozva. A rajongók többsége jellemzően távoli ázsiai és afrikai országokban él, Havasinak Algériában (95 ezer), Mexikóban (89 ezer), Bangladesben (84 ezer), Indonéziában (78 ezer) és Egyiptomban (62 ezer) is több kedvelője van, mint Magyarországon.

A G7.hu-nak Havasi menedzsmentje ezt azzal magyarázta, hogy fizetett promóciókat használnak az egész világra kiterjedően, a fejlődő országokban pedig jóval alacsonyabb áron lehet elérni az embereket. Ezért azonos költségvetés mellett ezekben az országokban sokkal több embert érnek el a kampányok.

Tavaly Mága Zoltán hegedűművészről derült ki, hogy hirtelen lett 560 ezer indiai, bangladesi és pakisztáni rajongója. Az akkori esetet a GVH is vizsgálta a fogyasztók és az üzletfelek esetleges megtévesztése miatt, de végül megszüntették az eljárást, mert a tényállás nem volt tisztázható.

Berlin, 2017. május 16.
Havasi Balázs zongoraművész, zeneszerző a berlini Mercedes Benz Arénában tartott sajtótájékoztatón 2017. május 16-án. Havasi november 25-én ad koncertet a német fővárosban. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Havasi és Mága mellett több más népszerű magyar Facebook oldalnál is többségben vannak a külföldi kedvelők. A közel 1,2 millió kedvelővel negyedik György Ádám zongoraművésznek több mint 950 ezer kedvelője Indonéziában él, míg itthon kevesebb mint háromezren követik.

A több mint egymillió kedvelővel rendelkező Facebook oldalak közül szintén szinte kizárólag külföldiek követik Fejes Imre fotós rajongói oldalát, akárcsak Robert Pattinson színész magyar nyelvű Fb-oldalát.

(G7)

Borítókép: (MTI/EPA/Clemens Bilan)