Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az olasz katolikus egyház minden templomot megnyit a Salvini-rendelet miatt utcára kerülő menekülteknek

Az olasz katolikus egyház minden templomot megnyit a Salvini-rendelet miatt utcára kerülő menekülteknek

Az olasz római katolikus egyház minden egyes templomot meg fog nyitni a Salvini-rendelet miatt utcára kerülők előtt – közölték az olasz katolikusok.

A nemrég elfogadott, a szélsőjobboldali-populista miniszterelnökről elnevezett jogszabály lehetővé teszi, hogy az úgynevezett humanitárius központokból az utcára tegyék azokat, akik nem kaptak menekültstátuszt, viszont nem tudnak hazatérni a kiindulási országukba.

A katolikus egyház már a szavazás után azonnal tiltakozott.

“A Vatikán álláspontja nagyon világos” – nyilatkozta Pietro Parolin, a pápai állam államtitkára. “Nem hagyunk menekülteket az utcán. A szolidaritás mély érzésének kell érvényesülnie. Nem szabad embereket ilyen helyzetbe hozni. Mindig az emberekre és a jogaikra kell figyelni” – tette hozzá.

Az olasz belügyminisztérium szerint 2016-17-ben 39145 olyan menedékkérő érkezett az országba, akikre most vonatkozhat a Salvini-rendelet, vagyis az utcára hajíthatják őket.

(via Guardian, 444)

Kiemelt kép: Vatikán / Forrás: Wikipedia