Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tüntettek Hadházyék a néphülyítés és a propaganda ellen

Tüntettek Hadházyék a néphülyítés és a propaganda ellen

Több oka is van annak, hogy vasárnap tüntetést hirdetett az exLMP-s Hadházy Ákos a közmédia székháza elé, Óbudára: szerinte elhallgatja a “közszolgálati” média az Európai Ügyészséghez csatlakozást kikényszeríteni kívánó aláírásgyűjtését, ráadásul “ez csak egy példa a néphülyítő kormánypropaganda bűnös kiszolgálására”.

Kövesse a demonstrációt a Zoom.hu élő közvetítésén:

A tüntetésre a felhívás szerint várják mindazokat, akiknek “elege van a közpénzekből fenntartott hazug híradókból, a propagandagyárrá züllesztett állami médiából, a hírcsalásokból és a valóság elhallgatásából”, ráadásul az időpont jelképes: hét évvel ezelőtt Nagy Navarro Balázs Kunigunda utcai éhségsztrájkja és a több mint négy évig tartó demonstráció elérte az akkori hírigazgató, Élő Gábor távozását, ám azóta megszűnt a Népszabadság, a Magyar Nemzet, és kormánypártivá lett a TV2, az Origo, a megyei lapok és az országos rádiók.

Fotó: Veres Viktor (Kattintson a képre a galériáért!)

A demonstrációnak különös aktualitást ad az a friss intézkedés is, amellyel a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé tette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, ami egybevonta többek között az Echo TV, a Magyar Idők és az Origo kiadóját, illetve az Opus Presst, vagyis a teljes kormánybarát médiabirodalmat. Ennek jelentőségéről Polyák Gábor médiaszakértő beszélt a Zoom.hu-nak:

“Megtanulta Orbán Simicskától, csak csicskákkal működik a rendszer”

Komoly átrendeződés zajlott le a kormánypárti médiánál, az eddigi fideszes médiatulajdonosok sorban ajánlották fel érdekeltségeiket a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak.

Borítókép: rendőrök a közmédia óbudai székháza előtt 2018. december 8-án. Fotó: Veres Viktor