Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rendőrök és civilek életét veszélyeztette, de nem küldik börtönbe a hevesi ámokfutót

Rendőrök és civilek életét veszélyeztette, de nem küldik börtönbe a hevesi ámokfutót

Csütörtökön tárgyalja az Egri Törvényszék annak a Heves megyei férfinak az ügyét, aki több civil és rendőr életét is veszélybe sodorta – írja a Bors.

Az eset két éve történt, amikor családi bejelentése alapján több rendőr indult el a férfi otthonához. A vádlott viszont autóba ült, és hiába szólították fel megállásra a rendőrök, nagy sebességgel továbbhajtott, több autós, valamint az őt követő rendőrök életét is veszélybe sodorva. Útja egy keresztben álló autóbusz előtt ért véget de, a kocsija ajtaját magára zárta, és egy kést szorított a saját nyakához. Mikor az egyik rendőr betörte az autó ablakát, az ámokfutó szúró mozdulatot tett vele szemben. Végül sikerült gázsprayt befújni az autóba, és a rendőrök ártalmatlanították a férfit.

A vádirat szerint a férfi kóros elmeállapotban követte el a bűncselekményeket, így várhatóan a kényszergyógykezelését fogják elrendelni, hiszen betegsége miatt nem büntethető.

A borítókép illusztráció, forrás: Pexels