Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Idős asszony megölésével vádolnak egy magyar nőt Ausztriában

Idős asszony megölésével vádolnak egy magyar nőt Ausztriában

Több mint 300 millió forint értékű eurót zsarolt ki áldozataitól az a három középkorú nőből álló bűnbanda, akik a dél-ausztriai Villach környéként tevékenykedtek – írja osztrák forrásra hivatkozva a Blikk.

A „nőtrióként” emlegetett mini-szekta tagjai az utcán szólították le az idős hölgyeket, és balsors elleni védelmet tukmáltak rájuk. Aki kötélnek állt, azt újra és újra megtalálták, és egyre több pénzt kértek a szeánszokért. Aki nem kért belőlük, azt azzal fenyegették, hogy átkot szórnak rá. A megfélemlített idős emberektől nagy összegű kölcsönöket is felvettek. Vezetőjük állítólag végrendeletekbe is „beleíratta magát”. Figyelmeztetés, bosszú gyanánt ingatlanokat is felgyújtottak.

A gyilkosságot a gyanú szerint a trió 43 éves magyar tagja követte el, elmondása szerint a “szektavezér” parancsára. Az idős hölgyet azért kellett megölnie, mert visszakövetelt egy 30 millió forintos kölcsönt a bűnbanda vezetőjétől.

Fotó: LPD Kaernten