Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy kutya egy hónapon át őrködött a kaliforniai tűzvészben leégett házuk mellett

Egy kutya egy hónapon át őrködött a kaliforniai tűzvészben leégett házuk mellett

Egy Madison nevű Anatóliai juhászkutya a kaliforniai tűzvész után egy hónapig őrködött gazdája házának romjai körül. Az ebet múlt héten találta meg gazdája, a szinte teljesen elpusztult Paradise városában.

Andrea Gaylord, a ház tulajdonosa november 8-án menekült el a tűzvész elől. Ezután értesített egy állatvédő szervezetet, hogy próbálják megtalálni a kiürített területen a kutyáját. Az állatvédők rá is bukkantak a romok között bóklászó Madisonra, de befogni nem tudták, mert a kutya nem volt hajlandó közel menni hozzájuk, végig biztos távolságban maradt tőlük.

K9 Paw Print Rescue

Madison’s parents were unable to get home to him when the Camp Fire spread. They hoped and prayed he would be OK. When they finally got clearance to go back to the lot where their house once…

Shayla Sullivan, az egyik aktivista ezután rendszeresen vitt vizet és élelmet a ház romjait őrző állatnak. Később kiderült, hogy Madison testvére, Miguel is túlélte a katasztrófát. Őt egy állatotthonban találták meg, ahol a tűz elől elmenekült állatokat gyűjtötték össze.

Dog miraculously survives Camp Fire, found waiting at site of burned down home

When Andrea Gaylord arrived back at her home off Merrill Drive in Paradise, she was surprised and overjoyed to see her beloved dog, Madison, survived the fire and was waiting patiently for her to return home.

(index; borítókép: abc10/youtube)