Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Siófok is ráfaragott Tiborcz Istán LED-lámpáival

Siófok is ráfaragott Tiborcz Istán LED-lámpáival

Jelentős árammegtakarítást ígért az önkormányzatoknak LED-lámpáival a Tiborcz István cége, az Elios, a villanyszámlák jelentős csökkenése elmaradt – derül ki a Népszava által kikért költségadatokból. Mint megírtuk, Orbán Viktor vejének cégével szemben egész előzékenyek a hatóságok.

Siófokon a régi lámpákkal évi 101 milliót költöttek a közterületi villanyra, a felújítás után ez 35 százalékkal csökkent, 66 millióra.

Ez azonban nem a LED-lámpáknak, hanem az áramárának 38 százalékkal való visszaesésének köszönhető. Hódmezővásárhelyen évi 44 milliós spórolást ígért a cég, ami már akkor is lehetetlennek tűnt: a város közvilágítási villanyszámlája a felújítási előtt 48 millió forint volt. A LED-en való spórolás így aztán a Népszava szerint elmaradt, 20 százalék körüli fogyasztáscsökkenést regisztráltak az önkormányzatnál. (via Népszava)

Borítókép: MTI Fotó: Burger Barna